Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο

Συνέντευξη του Ανδρέα Δρακόπουλου στο περιοδικό δρόμου Σχεδία

28 Αυγ, 2024

Το περιοδικό δρόμου Σχεδία φιλοξενεί τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλο, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που εστιάζει στην αξία της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, και του μοιράσματος. Μεταξύ άλλων, ο κύριος Δρακόπουλος σχολίασε τον ρόλο των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, του τρίτου τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και τη δύναμη του κάθε ατόμου ξεχωριστά, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, ώστε να συνεισφέρει για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Οι σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης, η αξία του διαλόγου και της συνεργασίας, η αξιοποίηση του δημόσιο χώρου, αλλά και μεγάλα έργα του ΙΣΝ, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και η τρέχουσα Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) συζητήθηκαν με τον ιδρυτή της Σχεδίας, Χρήστο Αλεφάντη, και τον συντάκτη Σπύρο Ζωνάκη, δίνοντας μια εις βάθος εικόνα της θεώρησης και των αξιών πάνω στις οποίες αναπτύσσεται το κοινωνικό έργο του ΙΣΝ, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει την ίδρυση του περιοδικού δρόμου Σχεδία το 2012, ενώ η συνεργασία του με την ομάδα του περιοδικού -και τη ΜΚΟ Διογένης- περιλαμβάνει επίσης την ενίσχυση της ομάδας ποδοσφαίρου αστέγων, καθώς και της δημιουργίας του Σχεδία Home.

Αναζητήστε στη γειτονιά σας τους πωλητές με τα κόκκινα γιλέκα, και προμηθευθείτε το τεύχος Σεπτεμβρίου. Με την αγορά της Σχεδίας μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς να αλλάξει ένας συνάνθρωπός μας τη ζωή του προς το καλύτερο.

*Η δημοσίευση μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία να σημειώσουμε την αγαπημένη μας διευκρίνιση: στη φωτογραφία της σελίδας 39 δεν απεικονίζεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αλλά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).